Forum BMW3ER Strona Główna
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
pytanie do chemików :))
Autor Wiadomość
Jackx 


BMW: E30
Imię: Jacek
Silnik: M20B25
Nadwozie: Cabrio
Dołączył: 09 Lis 2011
Posty: 255
Skąd: wawka
  Wysłany: 05-03-15, 12:28   pytanie do chemików :))

alkohol skażony acetonem tzw. acetonówka, czy i jeśli tak to jak można go uzdatnić. pytam z czystej ciekawość :hyhy: :pijaki:
 
 
 
KolaK 



BMW: Jeżdzą!
Imię: Adam
Silnik: Najlepszy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Sty 2011
Posty: 1558
Skąd: SBL / SM
Wysłany: 05-03-15, 13:01   

Wypić można wszystko, pytanie tylko ile razy :lol:
_________________
Drink Russian kiss French wear Italian drive German
 
 
yogi7456 



BMW: E90 320d 190KM
Silnik: M47N2
Nadwozie: Sedan
Wiek: 41
Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 4148
Skąd: Radom
Wysłany: 05-03-15, 13:55   

pytam z ciekawości,w jakim celu ci ta wiedza? :lol:
 
 
Jackx 


BMW: E30
Imię: Jacek
Silnik: M20B25
Nadwozie: Cabrio
Dołączył: 09 Lis 2011
Posty: 255
Skąd: wawka
Wysłany: 05-03-15, 14:31   

yogi7456 napisał/a:
pytam z ciekawości,w jakim celu ci ta wiedza? :lol:


hmmm... nooo dla zaspokojenia ciekawości i pogłębienia wiedzy ;)
 
 
 
Osama 


BMW: E36
Imię: Wojciech
Silnik: M52B20
Nadwozie: Sedan
Wiek: 33
Dołączył: 26 Gru 2014
Posty: 85
Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 05-03-15, 14:46   

Czynność manualnie niewykonalna bez sprzętu aczkolwiek jeśli posiadał byś aparaturę sterowaną kompem tzw. destylator to możesz oddzielić te dwa alkohole od siebie, głównie chodzi o temperaturę parowania.
_________________
Zobacz moje BMW > http://bmw3er.pl/viewtopic.php?p=536570#536570
 
 
yogi7456 



BMW: E90 320d 190KM
Silnik: M47N2
Nadwozie: Sedan
Wiek: 41
Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 4148
Skąd: Radom
Wysłany: 05-03-15, 16:23   

lepiej napiszcie jak sie bimber robi krok po kroku a nie... :lol:
 
 
kucin 



BMW: E30
Imię: Adrian
Silnik: M54B30
Nadwozie: Coupe
Wiek: 31
Dołączył: 23 Sie 2011
Posty: 1505
Skąd: Głowno
Wysłany: 05-03-15, 16:50   

yogi7456, lepiej nie.. bo jeszcze na 3erze podadzą nam przy ognisku bimber acetonówkowy :lol:
_________________
| EWS OFF / IMMO BYPASS / RADIO CODE / ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA / SERWIS ELEKTRONIKI UŻYTKOWEJ / GPS / GSM / PC / NAVI |

Zapraszam - www.goodgsm.pl

Szeroka E-czydziecha - http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=46004
---byłe---
323ti - http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=20275
eReR`ka - http://bmw3er.pl/viewtopic.php?p=588727
 
 
 
Jackx 


BMW: E30
Imię: Jacek
Silnik: M20B25
Nadwozie: Cabrio
Dołączył: 09 Lis 2011
Posty: 255
Skąd: wawka
Wysłany: 05-03-15, 19:00   

Osama napisał/a:
Czynność manualnie niewykonalna bez sprzętu aczkolwiek jeśli posiadał byś aparaturę sterowaną kompem tzw. destylator to możesz oddzielić te dwa alkohole od siebie, głównie chodzi o temperaturę parowania.


rozumiem że te dwa składniki maja różną temperaturę parowania i potrzebny jest jakiś "gadżet" który by utrzymywał stałą temperaturę w kadzi. ??
 
 
 
yogi7456 



BMW: E90 320d 190KM
Silnik: M47N2
Nadwozie: Sedan
Wiek: 41
Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 4148
Skąd: Radom
Wysłany: 05-03-15, 20:35   

kucin, BTW jeden juz tu bimber robil...z marnym skutkiem :lol:
 
 
gozdyr166 



BMW: E30, E36
Imię: Czarek
Silnik: M50B20
Nadwozie: Cabrio
Wiek: 28
Dołączył: 28 Kwi 2012
Posty: 799
Skąd: WZW
Wysłany: 05-03-15, 21:08   

a propos bimbru to jakby ktoś chciał dobry przepis to zapraszam na pw :hyhy: :cwaniak2:
_________________
Jagodzianka--> http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=39717
Maria--> http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=43516
_________________
 
 
Osama 


BMW: E36
Imię: Wojciech
Silnik: M52B20
Nadwozie: Sedan
Wiek: 33
Dołączył: 26 Gru 2014
Posty: 85
Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 05-03-15, 21:40   

Jackx napisał/a:
Osama napisał/a:
Czynność manualnie niewykonalna bez sprzętu aczkolwiek jeśli posiadał byś aparaturę sterowaną kompem tzw. destylator to możesz oddzielić te dwa alkohole od siebie, głównie chodzi o temperaturę parowania.


rozumiem że te dwa składniki maja różną temperaturę parowania i potrzebny jest jakiś "gadżet" który by utrzymywał stałą temperaturę w kadzi. ??


Chodzi o to że komputer kontroluje wszystko poprzez kilka sond w różnych miejscach i przy odpowiedniej temperaturze (co do dziesiętnej) otwiera zawory i zamyka.
_________________
Zobacz moje BMW > http://bmw3er.pl/viewtopic.php?p=536570#536570
 
 
Jackx 


BMW: E30
Imię: Jacek
Silnik: M20B25
Nadwozie: Cabrio
Dołączył: 09 Lis 2011
Posty: 255
Skąd: wawka
Wysłany: 06-03-15, 06:50   

Osama napisał/a:
Jackx napisał/a:
Osama napisał/a:
Czynność manualnie niewykonalna bez sprzętu aczkolwiek jeśli posiadał byś aparaturę sterowaną kompem tzw. destylator to możesz oddzielić te dwa alkohole od siebie, głównie chodzi o temperaturę parowania.


rozumiem że te dwa składniki maja różną temperaturę parowania i potrzebny jest jakiś "gadżet" który by utrzymywał stałą temperaturę w kadzi. ??


Chodzi o to że komputer kontroluje wszystko poprzez kilka sond w różnych miejscach i przy odpowiedniej temperaturze (co do dziesiętnej) otwiera zawory i zamyka.


OK rozumiem, moją ciekawość została zaspokojona :D :piwo:

przypuszczam że jeśli o chodzi o czystość to będzie nadawało się do "zdrowego" spożycia ale posmak i zapach może trochę przechodzić acetonem ?!


P.S.

nie zamierzam nic kombinować, tak jak mówiłem byłem po prostu ciekawy czy i jeśli tak jak to jest możliwe

pozdro.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum www.bmw3er.pl powered @ 18.01.2008
Kontakt: bmw3er@bmw3er.pl
Strona wygenerowana w 0.04 sekundy. Zapytań do SQL: 15