Forum BMW3ER Strona Główna
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Współpraca z forum: bmw3er@bmw3er.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[e36] Reset komputera
Autor Wiadomość
Saagan 


BMW: e36
Dołączył: 25 Kwi 2013
Posty: 15
Skąd: Puławy
Wysłany: 18-05-13, 11:47   [e36] Reset komputera

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy instalacja gazowa ma wpływ na reset komputera, a konkretniej czy można wykonać taki reset w aucie z gazem nie obawiając się o żadne "efekty" uboczne?
 
 
besol 



BMW: E36 318i
Imię: Seba
Silnik: M43B18
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 7 razy
Wiek: 29
Dołączył: 16 Kwi 2012
Posty: 325
Skąd: Wrocław
Wysłany: 23-05-13, 00:51   

reset ale komputera pokładowego czy silnika? jeżeli pytasz o OBC to oczywiście że nie, silnika - moim zdaniem też nie - bo jak do mnie zakładali to nic do kompa się nie wbijali żadnego by coś ustawić, zmienić. A i aku miałem wyciągane wiele razy i nic nie było.
_________________
www.kackiewicz.pl/bmw

Bądź na bieżąco ze wszystkimi zmianami w moim aucie.
 
 
reds28 


BMW: e36 qp LSD :)
Imię: Radek
Silnik: m50b25
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 03 Maj 2010
Posty: 198
Skąd: Zabrze
Wysłany: 30-05-13, 20:29   

reset można zrobić, sam robiłem w swoim 325i i powiem ze po resecie trzeba trochę objeżdzić na PB w pełnym zakresie obrotów, jak i autko powinno pochodzić na wolnych zanim przejdziesz na gaz.. żeby pozbierać dane z czujników... nie powinno być gorzej choć nie gwarantuje ze po takim resecie auto będzie bez zajawek.. sam miałem przypadek po resecie auto u mnie kulało z powodu sondy... po resecie sonda całkiem padła a było już prędzej widocznie uwalona.... pytanie jeszcze czemu chcesz zrobić taki reset? dzieje się coś?
_________________
Nie wazne gdzie...wazne ze bokiem!
 
 
Mugen 



BMW: E 36 320/3/8i
Imię: Piotrek
Silnik: M52 B28
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 299
Skąd: Szczecin
Wysłany: 31-05-13, 00:14   

Zawsze mozesz podlaczyc auto pod np. INPE i zrobic tzw. adaptacje. Wtedy z kompa usuniesz wszelkie "smieci" i zacznie uczyc sie od nowa:). Gaz nie ma nic do tego. Jedyne co to gazownia po czasie moze troche rozjezdzac mape paliwa.
_________________
Oceń moja Bume
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum www.bmw3er.pl powered @ 18.01.2008
Kontakt: bmw3er@bmw3er.pl
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14